Såhär skriver Borås Tidning idag!

Kategori: Allmänt

Med sina två mål räddade han en poäng hemma mot Malmö.

Toppmötet slutade 2–2.

Allsvenskans två målgladaste lag gjorde upp på Borås Arena. En tillställning som kan ha varit det bästa allsvenskan bjudit på i år. Tempot var uppskruvat på max redan från start, underlaget perfekt och kvaliteten hög på spelarnas prestationer. Elfsborg var näst intill tvunget att vinna för att haka på Helsingborg och Malmö. Men gästerna visade upp en ruggig effektivitet. Både ettan och tvåan kom mitt i en bra Elfsborgsperiod. Ledningsmålet kom efter en kalasträff av Jimmy Durmaz. Nästan identiskt med hans fullträff senast mot Trelleborg. Bara nio minuter senare antecknades mål nummer två. Efter en snabb omställning fick Wilton Figueiredo en fri yta och sköt in bollen förbi Joakim Wulff. Ett mål som höll på att punktera matchen. Men i anfallet efter reducerade Elfsborg. Emir Bajrami snurrade sig fram på vänsterkanten, avslutade själv mitt på Johan Dahlin som lämnade retur och där dök skyttekungen Denni Avdic upp.

Andra halvlek var en ren jakt på en kvittering för de gulsvarta. Men både Bajrami och Avdic missade var sitt friläge. Och i den 81:a minuten fick Malmö straff. Men Wulff knep Figueiredos straff. I stället blev Avdic stor straffhjälte då han behärskat sköt in 2–2 i den 86:e minuten.

Sen säger jag såhär.. Vilken grymt spännande match det var! Helt galet! Kul att åka Charre åkte upp också!